How Flora and Fauna Became Friends

Reinier Baas | Jesse Passenier | Codarts Big Band

Componist Jesse Passenier (1985) – winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2017 – waagt zich in een samenwerking met dubbele Edison Award winnaar Reinier Baas (1985). Met Passeniers acht gloednieuwe composities vraagt hij veel van de kunst en vaardigheden van de gitaarheld Baas. De eerste indicator van wat we kunnen verwachten ligt in de titel ‘de ongekroonde koning van de hedendaagse jazz’, welke aan Baas werd toegekend door Jazzism. De tweede aanwijzing vinden we in de fluïde crossovers van Passenier, bekend om zijn kundige arrangeren voor het Metropole Orkest. Het is daarom ook geen toeval dat de beide heren elkaar bij dit orkest hebben leren kennen, waar de kiem voor dit plan werd gelegd. En welzeker met de zeer geschikte “partner in crime”: de Codarts Big Band.

Wees er klaar voor kopje onder te gaan in een rijk met ongrijpbare en mythische wezens, weelderige hemelse tuinen en magische mysteries. Angstig vluchten, liefdevolle ontmoetingen, je vindt het allemaal in How Flora and Fauna Became Friends.

Passenier baseerde de composities op kindertekeningen die werden gemaakt tijdens een workshop bij Cultura Nova Festival 2017. Dat begon met de vraag: “Hoe werden Flora en Fauna Vrienden?” De muziek van die dag introduceerde het kleine bloemwezentje en de faun, waarna de kinderen het overnamen – zij tekenden papier na papier vol met steeds meer en gekker wordende verhaallijnen. Iedere dag voegde Passenier nieuwe muziek toe, weer gebaseerd op de tekeningen van de afgelopen dag, en zo kwam in acht volle workshopdagen dit fantasierijke verhaal tot stand!

Codarts Big Band
Saxofoons: Paul van de Calseijde, Cosimo Gentili, Chris Brown, Robin Rebetez, & Albert Kerekeš, Basklarinet/Klarinet: Ken Kunita, Trompetten: Antoine Colin, Daniel Clason, Nicoló Bottasso & Felix Brassel, Trombones: Bruno Valle, Janez Hrastovšek, Ivan M. Melin & Nir Fishkin, Piano: Daeyeon Shin, Bas: Dean Montanaro, Drums: Jens Meijer

Elektrische Gitaar: Reinier Baas (solist)
Bandleider: Jesse Passenier (componist)

 

Vr 14 dec, 20:00 | Muziekgieterij
Deuren open: 19:30
Let op: deuren blijven gesloten tijdens het concert

Vooraf:
Diner van 18:00 – 20:00

Copyright © 2018 Fluid Foundation
Fluid Festival on Facebook
Fluid Festival on Facebook
Fluid Festival on Instagram